Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Quality Toys

for kids all over the world
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Italiano

Quality Toys

for kids all over the world
Scan
welkom,inloggen

Nog geen klant?
Klik hier om klant te worden.

(0) artikelen,
0winkelwagen
Menu

Maak kennis met de voordelen van Johntoy!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

1979 - John Velthoven Speelgoederen B.V. wordt opgericht

Het is 1 januari 1979 en kleine John is zo’n 21 jaar oud. Op deze dag wordt het bedrijf John Velthoven Speelgoederen B.V. opgericht. Hij start met de verkoop van Lima en Burago en is gebrand om er een succes van te maken. Hij komt uit een ondernemers gezin en wil zichzelf bewijzen.

1985 - Naamswijziging naar John Velthoven Handelsmaatschappij B.V.

Na 6 jaar lang hard werken, lange dagen maken en weinig slaap ziet hij in dat de mogelijkheden beperkt zijn. Kleine John besluit om zijn heil te zoeken in de “vrije handel”. Hij verandert de naam in John Velthoven Handelsmaatschappij B.V. en wijst Lima en Burago de deur (ken jij ze nog?).1987 - Start eigen import

Amper twee jaar verder, John is nu zo’n 29 jaar oud, begint het échte pionieren. Hij begint met het importeren van speelgoed uit het verre oosten onder de naam Johntoy (simpel, toch?). Nu zouden we gezegd hebben “Die John was een échte early-adopter”. Alles werd gedreven door onderbuikgevoel, moed en lef.

1994 - Spielwarenmesse Neurenberg

De jaren verstrijken en die kleine John is ondertussen niet zo klein meer. Daarom besluit hij dan ook voor het eerst deel te nemen aan de Spielwarenmesse in Neurenberg. Dé beurs voor de speelgoedvakhandel in Europa die al sinds 1949 wordt georganiseerd. Hij laadt zijn aanhanger in en begint aan dit nieuwe avontuur met een stand van amper 10m2.

1996 - Opening pand waddinxveen

In 1996 is John uit zijn jasje in Bleiswijk gegroeid en besluit een pand aan te kopen in Waddinxveen voor zijn kantoor én magazijn. Na één jaar komt hij er al achter dat ook dit te klein is en besluit een extra stuk grond te kopen en aan te bouwen. Het bedrijf groeit als kool en John is trots. 

2001 - Opening kantoor Hong Kong

Na jaren zaken gedaan te hebben in het verre Oosten is het tijd voor een eigen kantoor. De connecties zijn gelegd en om snel te kunnen schakelen én schalen is dit de juiste stap. Wie had dat kunnen bedenken, een eigen kantoor in Hong Kong. 

2004 - 25-jarig bestaan

In 25 jaar tijd heeft John het bedrijf uit laten groeien tot een van Nederlands grootste importeurs op het gebied van speelgoed. John is een bekend gezicht bij elke winkelier en de artikelen van Johntoy behoren tot de basis collectie van iedere speelgoedwinkel. 

2006 - Opening nieuw kantoor in Hong Kong

Na vijf jaar is ook het kantoor in Hong Kong te klein geworden. Er wordt gezocht naar een nieuwe locatie in Hong Kong. Op deze locatie wordt een klein kantoor plus een showroom gevestigd. John is regelmatig te vinden in het verre oosten en presenteert vervolgens met trots zijn nieuwe aankopen aan de klanten. De uitspraak “hier heb ik me toch weer een top artikel!”, zullen veel mensen hem nóg horen zeggen. 

2007 - Angelo Cillekens

Angelo stopt in 2007 met zijn HALO-opleiding (want ja, gym-meester?!). Hij is dan 19 jaar oud en gaat bij John in het magazijn werken. Gecharmeerd van alles wat er binnen Johntoy gebeurt besluit hij niet meer te gaan studeren en zich vol te storten op de “Johntoy Academy”. Uiteindelijk slaagde hij met vlag en wimpel en werd hij John zijn steun en toeverlaat.

2017 - Overname door Angelo Cillekens

Angelo werkt ondertussen al 9 jaar bij John. Hij heeft verschillende functies gehad en heeft de drive en de energie om het complexer geworden Johntoy naar de “next-level” te tillen. De export is toegenomen, de inkoop één grote papierwinkel en het personeelsbestand is groter. Angelo neemt het stokje over en is nu eigenaar van Johntoy.

2019 - Johntoy bestaat 40 jaar

In 2019 bestaat Johntoy 40 jaar. Er is veel veranderd in 40 jaar maar de "drive" waar John ooit mee begonnen is zit nog diep in het DNA van het Johntoy van vandaag. Johntoy is uitgegroeid tot de perfecte partner van de retailer van vandaag. Met een uitgebreide website, goed functionerende backoffice en een gedreven in en-verkoop afdeling.

2019 - 25e deelname Spielwarenmesse Neurenberg

De 25e deelname aan de Spielwarenmesse viel samen met het 40-jarige bestaan van Johntoy. De stand is ondertussen meer dan 100 m2 groot en we mogen klanten van over de hele wereld ontvangen in onze stand op Neurenberg. Met een team van gedreven vertegenwoordigers staan wij elk jaar weer klaar voor de klanten. 

Profiteer van alle gemakken

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.

Registreren

Scan barcodeSluiten